facebook
 
znajdź partnera
nowy numer GÓR
 
 
 
 
 
szukaj
 
 
 
Nasz kanał RSS
2006-11-02
 

Lawiny 2006 (9 grudnia, Ruda Śląska - Nowy Bytom)

Lawiny 2006 - opowieści o całkiem normalnym szaleństwie... czyli relacje wszystkich miłośników gór.


Zapraszamy 9 grudnia 2006 r. do Miejskiego Centrum Kultury - Ruda Śląska - Nowy Bytom na spotkanie

Lawiny 2006 - opowieści o całkiem normalnym szaleństwie...

- relacje ludzi gór, zrzeszającą wszystkich miłośników gór. Proponujemy domową atmosferę z prawdziwym duchem gór, zamiast komercyjnego spędu.

Na tym spotkaniu KAŻDY będzie się mógł zaprezentować niezależnie czy się wspina po małych czy dużych górach - najważniejsze, by je kochał i umiał przedstawić swoje łazikowanie/wspinanie w ciekawy sposób.

Na imprezie przewidziane są:

filmy z rejonów górskich m.in. wytwórni Hybryda (www.hybryda.pl),
prezentacje multimedialne połączone z prelekcjami ze wspinaczek po górach wszystkich kontynentów,
konkurs wierszy o górach (zapraszamy chętnych),
wystawy zdjęć połączone z konkursem fotograficznym (zapraszamy do wzięcia udziału),
giełda książki i sprzętu (opcjonalnie),
wystawa minerałów (wszyscy geolodzy łączcie się i zgłaszajcie)
wystawa sprzętu górskiego archaicznego w połączeniu z nowoczesnymi zdobyczami techniki,
koncert kapeli góralskiej
będziemy częstować... herbatą po góralsku i kwaśnicą :)


Harmonogram

15:30 - 15:40 (10 min.) Rozpoczęcie – prezentacja RSIN In-nI
15:40 - 16:00 (15 min.) Prelekcja z prezentacją multimedialną „Lawiny”
16:00 - 16:05 (5 min.) Film - 5 lat wytwórni filmów górskich Hybryda – HFS
16:05 - 16:35 (30 min.) Prezentacja multimedialna – „Dominik i jego Himalaje”
16:35 - 16:45 (10 min.) Film – „Jurajskie klimaty Adama”
16:45 - 17:15 (30 min) Prelekcja z prezentacją multimedialną - Piotr Musiał – „Moja Kenia”
17:15 - 17:20 (1min.) Film – „Impresje tatrzańskie”
17:20 - 17:30 (10 min.) Prelekcja z prezentacją multimedialną - „Co powinniśmy wiedzieć o Tatrach” – Tomek
17:30 - 18:00 (30 min.) Prelekcja z prezentacją multimedialną – Roman Wolnik – „Andy i Patagonia – kraina wiatru i lodu”
18:00 - 18:15 (10 min.) Film – „Kamyki” (Transformator)
18:15 - 18:45 (30 min.) Prelekcja z prezentacją multimedialną – Przemek Żmudzki – „Wspinaczkowa Azja Borysa - opowieści z Pamiru i Kaukazu”
18:45 - 19:15 (30 min.) Prezentacja wytwórni Hybryda + film „Hybryda”
19:15 - 19:30 (15 min.) PRZERWA, a podczas niej:
      - występ kapeli góralskiej, poczęstunek herbatą po góralsku i kwaśnicą
      - wystawa zdjęć połączona z konkursem
      - wystawa minerałów
      - wystawa sprzętu archaicznego w porównaniu z najnowszymi zdobyczami techniki
19:30 - 20:00 (30min.) Prelekcja z prezentacją multimedialną – Iwona Bocian – „Góry krajów muzułmańskich”
20:00 - 20:40 (40 min. ) Film – „XPL – skała”
20:40 - 21:00 (15 min.) Rozwiązanie konkursów
21:00 - 21:05 (1h 10 min.) Film „Monument climbing”
21:05 - 21:15 (10 min.) Montaż artystyczny „Góry”
21:15 - 22:15 (1h) Występ kapeli góralskiej
22:15 - 22:25 (10 min) Zakończenie


Wszelkie informacje dodatkowe oraz regulaminy konkursów na stronie: www.lawiny2006.end.pl 

  
2006-11-2

(kg)
 

Goryonline
 
2018-11-07
HYDEPARK
 

Nowe „Tatry”. Góry, wolność i niepodległość

Komentarze
0
 
Goryonline
 
2018-10-19
HYDEPARK
 

Film „No Trace Tatra” na jesiennych festiwalach

Komentarze
0
 
Goryonline
 
2018-10-16
HYDEPARK
 

Wanda Rutkiewicz. Jeszcze tylko jeden szczyt

Komentarze
0
 
 
 
 
Copyright 2004 - 2018 Goryonline.com